De kijkdagen zitten vol.

De kijkdagen vonden plaats op 27 januari, 19 februari en 26 februari (allen vol). Opgeven voor een kijkmoment is niet meer mogelijk.

Verkoop via online inschrijving (geen vraag- of richtprijs beschikbaar)

INSCHRIJVING IS REEDS GESLOTEN. BIEDEN IS NIET MEER MOGELIJK. GUNNINSPROCUDURE IS IN VOLLE GANG.

Vrijstaand woonhuis in mysterieus bos bij de duinen – Van der Doeslaan 3 in Wassenaar (Erfpacht: jaarlijkse canon € 6.131,25 per jaar)

Wie hier woont, wil er nooit meer weg
In het groene villabuurtschap Rijksdorp in het noordwesten van Wassenaar biedt Staatsbosbeheer een royale voormalige dienstwoning (611 m³) met bijgebouwen aan op een perceel van 1.800 m² in het ruim 4 hectaren grote bos/duingebied van het prachtige, mysterieuze historische bunkercomplex Rijksdorp. Het buurtschap is omringd door de duinen van de Wassenaarse Slag, natuurgebied Groot Berkheide en sportvelden.

De woning moet grondig worden gerenoveerd. Inmiddels hebben wij van de gemeente begrepen dat deze sloop en nieuwbouw op dit moment niet toestaat.

Uw (ver)bouwplannen moeten wel voldoen aan het gemeentelijke bestemmingsplan en de eisen van Natura 2000. Het is niet toegestaan de woning als geheel recreatief te verhuren.
Staat van onderhoud: Matig tot redelijk.
Bodemkwaliteit: Geen ernstige bodemverontreiniging aangetroffen.

Een plek vól fascinerende historie
Uw vrijstaande woning in Rijksdorp troont op een lichte glooiing in bunkercomplex Rijksdorp, een heuvelachtig natuurterrein met leegstaande bunkers en andere gebouwen uit de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog, verscholen achter en onder bomen en struikgewas. Het complex ligt in het buurtschap Rijksdorp tussen de bebouwde kom van Wassenaar en de duinen van de Wassenaarse Slag.

Uw woning op erfpacht perceel
Uw woning staat op een erfpacht perceel van ca. 1.800 m², dat grenst aan dat van de woning erachter. Op het toegangspad langs uw perceel rust een recht van overpad.
De woning zelf is een voormalig dienstgebouw (vermoedelijk) uit de jaren ’60: circa 16 m lang en ca. 4,50 tot 5,50 meter breed. Het langwerpige pand telt 2 woonlagen en een vliering.
Souterrain: hal met toilet, voormalige kantine, badkamer, 2 ruimten, berging.
Begane grond: eigen entree met gang, woonkamer, keuken, badkamer met toilet, 2 royale slaapkamers.
Zolderetage: vliering.

Gebruiksoppervlakte wonen:
Souterrain: 48,32 m²
Begane grond: 67,79 m²
Totaal: 116,11 m²

Overige inpandige ruimten:
Souterrain: 24,95 m²
Zolder (nok op 1,6 m): 4,87 m²
Totaal: 29,82 m²

Totale bruto inhoud: 611 m³

Verkoop op basis van erfpacht
De opstallen worden verkocht op basis van een een erfpachtafhankelijk recht van opstal. De grond blijft eigendom van Staatsbosbeheer en wordt in erfpacht uitgegeven.

U verwerft de opstallen (vrijstaande woning en bijgebouwen) op Van der Doeslaan 3 in Wassenaar van Staatsbosbeheer. Het perceel is circa 1.800 m² groot. Op het perceel rust een woonbestemming. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om de woning te laten slopen en er een nieuwe woning te laten bouwen. Het is niet toegestaan de woning als geheel recreatief te verhuren.

Het object wordt tegen een vergoeding (koopsom) overgedragen aan u als de toekomstige erfpachter. U doet dus een bod op de opstallen met bijbehorend erfpachtcontract en opstalrecht. Voor het gebruik van de grond en het opstalrecht betaalt u een aanvangscanon van € 6.131,25 per jaar. Deze canon wordt geïndexeerd en kan na 10 jaar worden herzien. De te sluiten erfpachtovereenkomst kunt u recht op deze pagina downloaden.

Zo brengt u uw bod uit
Uw bod brengt u digitaal uit via een formulier wat ca. een week voor de sluitingsdatum op deze website verschijnt. Op dit inschrijfformulier kunt u uw (ontbindende) voorwaarden achterlaten. De gunning zal plaatsvinden op basis van het uitgebrachte bod. De bieding is kosten koper.

Staatsbosbeheer behoudt zich het recht voor het object niet te gunnen.

Rechts op de site kunt u de volgende stukken downloaden:
– Verkoopbrochure
– Conceptovereenkomst tot uitgifte in erfpacht
– Concept ontwerpakte
– Algemene voorwaarden
– Verkennend bodemonderzoek
– Inspectierapport
– Energielabel
– Relevante regels bestemmingsplan
– Kadastrale gegevens

Belangrijke data
Startdatum 14 januari 2021
Sluitingsdatum 11 maart 2021
Tijdstip sluiting 14:00 uur
Gunningsdatum 19 maart 2021
Kijkdagen 27 januari, 19 februari en 26 februari
Dit object is verkocht.

Wilt u meer weten?

ing. W. Kuiken (Wieger)
Rentmeester
06-46274558
w.kuiken@vlnn.nl
Belangrijke data
Startdatum 14 januari 2021
Sluitingsdatum 11 maart 2021
Tijdstip sluiting 14:00 uur
Gunningsdatum 19 maart 2021
Kijkdagen 27 januari, 19 februari en 26 februari