VOORAANKONDIGING: verkoop via online inschrijving (geen vraag- of richtprijs beschikbaar)

Vrijstaand woonhuis in mysterieus bos bij de duinen – Van der Doeslaan 3 in Wassenaar

Belangstellenden formulier Van der Doeslaan 3 Wassenaar

  • Laat hieronder uw gegevens achter als u op de hoogte wilt worden gehouden over deze verkoop
    Wij gebruiken uw persoonsgegevens uitsluitend voor het verzenden van onze nieuwsbrieven of u op de hoogte te houden van deze verkoop. Wij houden ons hierbij aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Wie hier woont, wil er nooit meer weg
In het groene villabuurtschap Rijksdorp in het noordwesten van Wassenaar biedt Staatsbosbeheer een royale voormalige dienstwoning (611 m³) met bijgebouwen aan op een perceel van 1.800 m² in het ruim 4 hectaren grote bos/duingebied van het prachtige, mysterieuze historische bunkercomplex Rijksdorp. Het buurtschap is omringd door de duinen van de Wassenaarse Slag, natuurgebied Groot Berkheide en sportvelden.

De woning moet grondig worden gerenoveerd. De koper mag het pand ook eventueel slopen en herbouwen, mits dat past binnen het bestemmingsplan. Uw (ver)bouwplannen moeten wel voldoen aan het gemeentelijke bestemmingsplan en de eisen van Natura 2000. Het is niet toegestaan de woning als geheel recreatief te verhuren.
Staat van onderhoud: Matig tot redelijk.
Bodemkwaliteit: Geen ernstige bodemverontreiniging aangetroffen.

Een plek vól fascinerende historie
Uw vrijstaande woning in Rijksdorp troont op een lichte glooiing in bunkercomplex Rijksdorp, een heuvelachtig natuurterrein met leegstaande bunkers en andere gebouwen uit de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog, verscholen achter en onder bomen en struikgewas. Het complex ligt in het buurtschap Rijksdorp tussen de bebouwde kom van Wassenaar en de duinen van de Wassenaarse Slag.

Uw woning op eigen perceel
Uw woning staat op een (erfpacht)eigen perceel van ca. 1.800 m², dat grenst aan dat van de woning erachter. Op het toegangspad langs uw perceel rust een recht van overpad.
De woning zelf is een voormalig dienstgebouw (vermoedelijk) uit de jaren ’60: circa 16 m lang en ca. 4,50 tot 5,50 meter breed. Het langwerpige pand telt 2 woonlagen en een vliering.
Souterrain: hal met toilet, voormalige kantine, badkamer, 2 ruimten, berging.
Begane grond: eigen entree met gang, woonkamer, keuken, badkamer met toilet, 2 royale slaapkamers.
Zolderetage: vliering.

Gebruiksoppervlakte wonen:
Souterrain: 48,32 m²
Begane grond: 67,79 m²
Totaal: 116,11 m²

Overige inpandige ruimten:
Souterrain: 24,95 m²
Zolder (nok op 1,6 m): 4,87 m²
Totaal: 29,82 m²

Totale bruto inhoud: 611 m³

Verkoop op basis van erfpacht
De opstallen worden verkocht op basis van een tijdelijk recht van erfpacht en een erfpachtafhankelijk recht van opstal. De grond blijft eigendom van Staatsbosbeheer. Voor de opstallen wordt een (erfpachtafhankelijk) recht van opstal gevestigd. Het object wordt tegen een vergoeding (koopsom) overgedragen aan u als de toekomstige erfpachter. U doet dus een bod op de opstallen met bijbehorend erfpachtcontract en opstalrecht. Voor het gebruik van de grond en het opstalrecht betaalt u een aanvangscanon. Deze canon wordt geïndexeerd en kan na 10 jaar worden herzien.

Binnenkort zal het object op funda en op onze website verschijnen. Op onze website kunt u dan diverse documenten downloaden en inschrijven voor een kijkdag.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze online inschrijving? Vul dan vrijblijvend het formulier in.

Lees de volledige omschrijving

Wilt u meer weten?

ing. W. Kuiken (Wieger)
Rentmeester
06-46274558
online@vlnn.nl