Op deze heerlijke plek valt alles op z’n plaats

Zie het voor u: een monumentale 17e eeuwse woonboerderij in het grazige groen tussen het chique Wassenaar en het historische Leiden. En u mag helemaal zélf bepalen wat u op die plek gaat doen. Wonen. Werken. Of allebei: uw eigen onderneming aan huis. Het bestaat echt. Het kan echt. En ú kunt er een bod op uitbrengen.

Woont en werkt u graag in een historische setting in het groen en hecht u veel waarde aan uw privacy? Maar kunt u ook niet buiten de geneugten, voorzieningen en zakelijke mogelijkheden van de Randstad? Kom snel kijken en profiteer van deze bijzondere buitenkans.

Eeuwenoud rijksmonument verscholen in het groen
Het aanbod betreft een eeuwenoud rijksmonument plus bijgebouwen op ca. 7.500 vierkante meter eigen grond aan een autoluwe parallelweg langs de A44 in Wassenaar; een begerenswaardige plek in deze gewilde, exclusieve woongemeente. De historische woonboerderij (woonoppervlakte ca. 258 m², plus paardenstal) gaat schuil in het groen nabij de gemeentegrens met Leiden. Voorheen was hier een paardenhouderij gevestigd.

Vanaf uw erf rond de boerderij geniet u straks van een onbelemmerd uitzicht over uw erf met boomgaard, de landerijen van de achterliggende polders en de bosschages aan weerszijden van het erf.

Midden in het groen, maar alles bij de hand
Midden in het groen, met alle gemakken en voorzieningen van ‘de stad’ bij de hand; in en rond uw woonboerderij komen al uw woonwensen uit. Maar óók uw ambities als ondernemer. De woonboerderij en bijgebouwen lenen zich namelijk bij uitstek voor een bedrijf of bedrijf aan huis. Denk aan kantoor, hoveniersbedrijf, manege, hotel of bed & breakfast. De mogelijkheden zijn legio. Op uw erf is bovendien nog 800 m² extra ruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld een schuur, paardenstal of paardenbak.

Onder voorwaarden is elk serieus plan bespreekbaar. Voor informatie over de mogelijkheden en voorwaarden kunt u contact opnemen met de gemeente Wassenaar. E-mail: gemeente@wassenaar.nl. Tel. 14070.

2.295 m³ die u zelf kunt invullen
In de boerderij heeft u maar liefst 2.295 m³ aan ruimte beschikbaar. Op dit moment is het pand nog gesplitst in twee woningen voor mantelzorg in het voorhuis en achterhuis, beide onder één woonbestemming. Deze splitsing kunt u desgewenst volledig ongedaan maken. Het staat u dus vrij om het pand van binnen te strippen, de woningen samen te voegen, te renoveren en naar eigen voorkeur en smaak in te delen, binnen de grenzen van de bouw- en monumentenregelgeving.

Autoluwe doodlopende parallelweg
Vlakbij uw perceel gaat de autoluwe, doodlopende parallelweg over in een fietspad dat uw boerderij rechtstreeks verbindt met Leiden en het Valkenburgse meer aan de westkant van de A44. Even verderop ligt het knooppunt Ommedijk. Dit verkeersplein in aanbouw verbindt de A44 straks met de Rijnlandroute, de nieuwe verbindingsweg tussen Katwijk en de A4 bij Zoeterwoude.

Het aanbod in kort bestek
U verwerft het vrijliggende perceel Rijksstraatweg 167-169 in Wassenaar ter grootte van ca. 7.500 m², met daarop een monumentale woonboerderij met een paardenstal, hooimijt, ruim bijgebouw, een tuinhuis en een boomgaard. De woonboerderij is officieel aangemerkt als rijksmonument. U koopt het perceel met opstallen van de provincie Zuid-Holland.

Het object wordt verkocht bij online-inschrijving op VLNN Online. U kunt tot uiterlijk 31 januari 2020 14.00 uur een bod uitbrengen. De hoogte ervan bepaalt u zelf en is niet zichtbaar voor andere bieders. Desgewenst geeft u meteen ook aan welke voorwaarden u verbindt aan uw bod, bijvoorbeeld een voorbehoud van bestemmingswijziging.

Lees de volledige omschrijving
Belangrijke data
Sluitingsdatum 31-1-2020
Tijdstip sluiting 14.00 uur
Gunningsdatum 28-2-2020

Wilt u meer weten?

  • Rekenvoorbeeld

    • Depreciatie
    • Prijs voor ondergrond
    • Te betalen canon
ing. W. Kuiken (Wieger)
Rentmeester

w.kuiken@vlnn.nl
Belangrijke data
Sluitingsdatum 31-1-2020
Tijdstip sluiting 14.00 uur
Gunningsdatum 28-2-2020