Te koop: riante vrijstaande woning in Waarde bij Westerschelde – zó Zeeuws als hier woont u nergens!

Wonen in een riante vrijstaande woning, omringd door landerijen, vlakbij de machtige Westerschelde… Zeeuwser dan hier woont u nergens. Uw droomhuis staat op een heerlijke beschutte plek in een authentieke Zeeuwse ambiance even buiten het knusse dorpje Waarde op Zuid-Beveland.

Rust, ruimte en privacy
Het vorstelijke perceel aan de Lageweg ademt rust, ruimte en privacy. De woning meet 221,5 m² (gebruiksoppervlak), heeft een inhoud van maar liefst 767 m³ en wordt omringd door een grote, weelderige tuin. U woont aan een doodlopende weg die uitkomt op de kruising met de Meezeweg, tegenover de kerk van de Gereformeerde Gemeente. Het pad naar de voordeur is omzoomd door keurig geknipte hagen. Bomen en struiken rond uw perceel voorkomen inkijk, zodat uw privacy is gewaarborgd.

Uitzicht op boomgaard en landerijen
Vanuit uw woning kijkt u uit op fraaie, schaduwrijke leibomen die de landelijke sfeer versterken. Zowel binnen als buiten is het heerlijk toeven. Bij mooi weer geniet u vanaf uw terras of veranda met volle teugen van het vrije uitzicht op uw gazon met boomgaard en de uitgestrekte landerijen erachter. En als u lekker wilt uitwaaien, loopt u naar de dijk even verderop om daar het indrukwekkende tableau van de imposante Westerschelde te ondergaan.

Authentieke Zeeuwse schuur
Op uw erf staat ook een authentieke Zeeuwse schuur van ca. 412 m² (12,5 m x 33 m, 12 m hoog). Het gebouw telt meerdere deuren, bevat een aardappelopslag en hooizolder en is voorzien van krachtstroom. Het terrein voor de schuur is verhard met beton. Achter de schuur staat nog een kleinere voor kleinvee, met een buitenverblijf. De derde schuur aan het einde van het erf mag worden gesloopt. Hiervoor is een vergunning afgegeven.

Perceeloppervlakte ca. 5.858 m²
De woning staat op een perceel van ca. 5.858 m² (aangeboden als kavel I, nog kadastraal in te meten). Desgewenst kunt u er ook nog een (deel)perceel rond uw terrein bijkopen ter grootte van ca. 9.476 m² (aangeboden als kavel II) voor € 100.000,- k.k. De totale perceeloppervlakte bedraagt dan ca. 15.334 m², ofwel ruim anderhalve hectare.

Indeling begane grond:
• Mooie witte voordeur met glaspartijen aan de zijkant, entree met meterkast en toegang tot werkkamer, toilet en hal met open houten trap naar boven en toegang tot bijkeuken en woon/eetkamer.
• Gezellige, lichte werkkamer aan de voorzijde (oostzijde) met 3 ramen, ca. 11 m².
• Luxe keuken met witte kastdeuren, fraaie tegeltjes en mooie vloer. Alle inbouwapparatuur is aanwezig. Aansluitend eet- en L-vormige woonkamer met houten vloer. Totaal ca. 68 m².
De openslaande deuren ontsluiten het terras achter de woning. De ramen rondom bieden veel licht en een mooi uitzicht.
• Nette, ruime bijkeuken, ca. 13 m², met veel opbergruimte, cv-opstelling, aansluiting wasmachine en droger en een doucheruimte met douche met glazen wand en wastafelmeubel.
• De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming. De ruitjesramen in roedeverdeling bieden een nostalgische ambiance. Kruipluik bij de voordeur.

Eerste verdieping:
• Overloop met toilet en toegang tot 4 mooi afgewerkte slaapkamers, waarvan 1 met dakkapel.
• Slaapkamer 1: aan voorzijde, ca. 23 m², met 2 ramen
• Slaapkamer 2: aan achterzijde, ca. 11 m², met raam
• Slaapkamer 3: aan achterzijde, ca. 11 m², met raam
• Slaapkamer 4: aan zijkant (oost), ca. 24 m², met dakkapel
• Mooie badkamer met fraaie tegels, wastafelmeubel, ligbad en douche. Er is een dakkapel aanwezig en er is vloerverwarming.

Bergzolder:
Bergruimte van ca. 15,5 m².

Overige woninginformatie
De woning is gebouwd in 2003 en goed onderhouden. Het schuine dak is bedekt met dakpannen. De ramen zijn gevat in kunststofkozijnen. De gevels en vloeren zijn voorzien van vloer- en spouwmuurisolatie. De Nefit cv-ketel uit 2003 wordt jaarlijks nagekeken en onderhouden.

De begane grond en 1e verdieping hebben een betonnen vloer. De 2e verdieping heeft een houten vloer. De elektra bestaat uit 7 groepen , beveiligd met een aardlekschakelaar. Er is geen glasvezel/kabel aanwezig. Omdat de woning niet is aangesloten op het gemeenteriool, ligt er een septic tank (2-kamersysteem) in de voortuin. Propaantank (1100 liter) aanwezig. Het dak van de kleinveeschuur is bedekt met asbestgolfplaten. Eén wand in het oude tanklokaal in de Zeeuwse schuur bevat asbesthoudende wandbekleding.

Ligging:
Het dorp Waarde ligt op Zuid-Beveland, pal aan de Westerschelde en omgeven door uitgestrekte landerijen. Waarde maakt deel uit van de gemeente Reimerswaal en heeft vanouds een agrarisch karakter, m.n. fruitteelt.
Waarde heeft twee scholen voor primair onderwijs, grenzend aan elkaar en gezamenlijk gebruikmakend van dezelfde speelfaciliteiten. Het dorp heeft o.a. een voetbal- en tennisclub, biljart- en muziekvereniging en een dorpscentrum MeerWaarde. Voor de dagelijkse boodschappen is er de supermarkt, er is een kapper en een kledingzaak.
Voor andere faciliteiten (bank, postkantoor, voortgezet onderwijs en overige winkels) is men o.a. aangewezen op het nabijgelegen Krabbendijke. Er rijdt een buurtbus tussen Waarde, Krabbendijke en Kruiningen. Het object is gelegen nabij de A58 met daarmee goede bereikbaarheid van Antwerpen, Bergen op Zoom en Middelburg.

Energielabel: B

Gebruiksoppervlakte wonen: 206 m²
Overige inpandige ruimte: 15,5 m²
Inhoud: 767 m³

Het aanbod in vogelvlucht:
• Riant wonen in vrijstaande woning op vorstelijk perceel (5.858 m²)
• Gesitueerd even buiten Waarde op Zuid-Beveland, vlakbij Westerschelde
• Woning is gebouwd in 2003 en verkeert in goede staat
• Veel woonruimte: woonoppervlakte 221,5 m²
• 4 slaapkamers, riante badkamer
• Grote, beschutte Zeeuwse tuin met terras en veranda
• Bomen en struiken borgen uw privacy
• Uitzicht op boomgaard en landerijen
• Grote, authentieke Zeeuwse schuur

Het is waarschijnlijk mogelijk een bestemmingswijziging voor de woning met erf en opstallen door te voeren naar ‘voormalige (agrarische) bedrijfswoning’, mits de agrarische bedrijfsvoering beëindigd wordt.

Er is een mogelijkheid om extra grond rond het terrein met een oppervlakte ca. 9.476 m² (kavel II) bij te kopen voor € 100.000,- k.k.

In de bijlagen treft u meer informatie aan.

Lees de volledige omschrijving