Voor deze verkoop zijn kijkdagen georganiseerd.

Het object is niet op eigen gelegenheid te bezichtigen.

Meld u hier aan voor een van de kijkdagen

Rust, ruimte en prachtige natuur in oer-Hollands decor

Bollenvelden in zinderende kleuren, pittoreske dorpen met oude molens, weidse vergezichten en water zover het oog reikt, het komen en gaan van vissersboten in de haven van Den Oever, de imposante Afsluitdijk die in de einder verdwijnt… in Hollands Kroon in de Kop van Noord-Holland ervaar je Nederland op zijn klassiekst. En op z’n mooist.

Bouwt u binnenkort uw eigen vrijstaande woning plus kleinschalige horeca?
Midden in dat onweerstaanbare oer-Hollandse tableau ligt het perceel Hippolytushoeverweg 2 te Slootdorp in de Wieringermeerpolder. Het ligt verscholen achter hoge eiken, elzen en beuken in de zoom van het prachtige natuurgebied Robbenoordbos even onder Wieringen.

Eigenaar Staatsbosbeheer brengt deze unieke plek in verkoop op erfpachtbasis. Een uitgelezen kans om uw droom te verwezenlijken: uw eigen vrijstaande woning in deze heerlijke serene streek. Na sloop van de bestaande opstallen mag u hier een woning van maximaal 175m² (laten) bouwen.

Verscholen in bos, met uitzicht over landerijen
Uw vrijliggende perceel ligt betoverend mooi in de boszoom aan de Hippolytushoeverweg, aan de rand van het uitgestrekte Robbenoordbos. Deze droomplek, waar ooit de Zuiderzee klotste, ligt op luttele kilometers van de levendige dorpen Hippolytushoef en Den Oever op het voormalige eiland Wieringen.

Het terrein wordt grotendeels omsloten door het bos. Aan de straatkant kijkt u echter vrij uit de uitgestrekte akkers van de Wieringermeerpolder. U ervaart hier straks de weldadige intimiteit van het bos, maar ook de ruimtebeleving en bevrijdende ‘lucht’ van het klassieke polderlandschap. Naast uw terrein staat de werkschuur van Staatsbosbeheer, van waaruit het natuurgebied wordt beheerd en onderhouden.

Geliefd bij wandelaars en fietsers
Met haar ligging halverwege Amsterdam en Leeuwarden is de streek rond Wieringen steeds meer in trek bij toeristen, vooral uit de regio Amsterdam. De streek is geliefd bij wandelaars en fietsers, die er rust en frisse licht komen opsnuiven en genieten van pittoreske dorpjes en mooie vergezichten. Want daarvan is volop voorhanden in de weidse gemeente Hollands Kroon.

Verkoop op basis van erfpacht
Het perceel en de opstallen worden verkocht op basis van een tijdelijk recht van erfpacht en een erfpachtafhankelijk recht van opstal. De grond blijft eigendom van Staatsbosbeheer. Voor het perceel wordt een (erfpachtafhankelijk) recht van opstal gevestigd. De te bouwen woning en eventuele bijgebouwen worden daarmee eigendom van de erfpachter. Het object wordt tegen een vergoeding (koopsom) overgedragen aan u als de toekomstige erfpachter. U doet dus een bod op de opstallen en het bijbehorend recht van erfpacht dat wordt gevestigd. Voor het gebruik van de grond en het opstalrecht betaalt u een aanvangscanon van € 3.313,00 per jaar. Deze canon wordt geïndexeerd en kan worden herzien. De te sluiten erfpachtovereenkomst kunt u downloaden op de website van vlnnonline.nl

Huidige opstallen
Woning met 2 woonlagen: woonoppervlakte ca. 106 m² (bruto inhoud: ca. 504 m³).
Overige inpandige ruimten: woonoppervlakte ca. 37 m².
Externe bergruimte: oppervlakte ca. 37 m².

Staat van onderhoud
De bestaande opstallen zijn in slechte staat. U mag deze (laten) slopen om plaats te maken voor een woning (max. 175 m²) en eventuele bijgebouwen. De oplevering van de opstallen geschiedt bij het passeren van de akte onder het principe van ‘as is where is’.

Het aanbod in kort bestek
U verwerft het vrijliggende perceel Hippolytushoeverweg 2, Slootdorp (gemeente Hollands Kroon) met opstallen van Staatsbosbeheer, op basis van erfpacht. Het perceel is ca. 106 m² groot. Op het terrein rust een woonbestemming. Het bestemmingsplan biedt tevens de mogelijkheid tot een kleinschalige B&B en, onder voorwaarden, lichte horeca. Hiervoor is toestemming vereist van zowel Staatsbosbeheer als de gemeente.

Lees de volledige omschrijving
Belangrijke data
Startdatum 13-12-2019
Sluitingsdatum 12-4-2020
Tijdstip sluiting 14:00 uur
Kijkdagen 15 januari 2020 en 21 februari 2020

Wilt u meer weten?

ing. W. Kuiken (Wieger)
Rentmeester
0348-748414
online@vlnn.nl
Belangrijke data
Startdatum 13-12-2019
Sluitingsdatum 12-4-2020
Tijdstip sluiting 14:00 uur
Kijkdagen 15 januari 2020 en 21 februari 2020