Omschrijving
De prachtige monumentale hoeve ‘De Kip’ is zeer fraai gelegen op het landgoed Enghuizen te Hummelo Door de iets hogere ligging in het landschap kijkt u uit over het coulisselandschap. Het exterieur van de hoeve is goed onderhouden en bijzonder. Vooral de ovale nissen aan de voorzijde zijn prachtig. Door deze ‘ogen’ kijkt de hoeve als het ware uit over het landschap.

De binnenzijde van de hoeve is toe aan een grondige renovatie. Dit geeft u de mogelijkheid om het object geheel naar eigen inzicht en smaak in te richten. Naast de hoeve zijn er op het erf nog twee schuren aanwezig. De schuren verkeren in slechte staat. Tot zeer recent werd de boerderij verpacht aan een agrariër, vandaar dat het geheel nog een agrarische bestemming heeft. Inmiddels heeft de gemeente Bronckhorst aangegeven medewerking te willen verlenen aan een bestemmingsplanwijziging naar een woonbestemming. Een andere bestemming dan Wonen is voor de gemeente ook bespreekbaar, hierbij kunt u denken aan de bestemming bedrijf aan huis. Voor meer informatie hierover kunt u zelf direct contact leggen met de gemeente Bronckhorst.

Praktische informatie
Het huidige oppervlak van het erf van hoeve ‘De Kip’ is ca. 5.400 m² groot. In overleg met de nieuwe erfpachter kan dit erf vergroot worden naar ca. 10.000 m². De nieuwe grenzen zullen vervolgens door het Kadaster worden ingemeten.
Hoeve ‘De Kip’ is aangewezen als rijksmonument. Dit betekent dat de historische en unieke monumentale status behouden moet blijven. Door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kunnen er voorwaarden opgelegd worden bij verbouwing/restauratie. Voor diverse werkzaamheden aan een rijksmonument is een vergunning vereist om het karakter van het pand te waarborgen. Voor aanvullende informatie hierover verwijzen wij naar: www.monumenten.nl.

Verkoop op erfpacht
Hoeve ‘De Kip’ wordt verkocht op basis van recht van erfpacht. Dit houdt in dat de ondergrond in zgn. ‘blote eigendom’ blijft van het landgoed Enghuizen. Voor het gebruik hiervan is een jaarlijkse canon verschuldigd. De aanvangscanon is vastgesteld op € 6.840,00 per jaar. Voor de gebouwen wordt een recht van opstal gevestigd. Het recht van opstal wordt tegen een vergoeding overgedragen aan de toekomstig erfpachter.

NSW
Hoeve ‘De Kip’ is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW). Bij blijvende rangschikking onder de NSW kan de hoeve vrijgesteld van overdrachtsbelasting worden overgedragen.

Financiering
Er bestaan voor rijksmonumenten speciale financieringsmogelijkheden voor aankoop, restauratie en verduurzaming. Het Nationaal Restauratiefonds (NRF) kan u hier informatie over verstrekken. Daarnaast kan het NRF hulp bieden bij de restauratie of herbestemming van het monument. Kijk voor meer informatie op https://www.restauratiefonds.nl/

Omschrijving object
Indeling begane grond: Voordeur met vervolgens een lange centrale hal. Direct links van de hal bevindt zich de woonkamer, in de woonkamer is een schouw en een inbouwkast aanwezig. Via de woonkamer is de studeer/slaapkamer, de kelder en een bijkeuken te bereiken. Via de bijkeuken kan men een tweede kamer bereiken waar de cv-ketel is gesitueerd, tevens kan men vanuit de bijkeuken via een halletje waar de trapopgang is weer de centrale hal in. Achterin de hal rechts is de keuken gesitueerd. Via de keuken kan men naar buiten, deze deur wordt op het moment het meest gebruikt. Tevens is via de keuken een eetkamer te bereiken waar ook een schouw aanwezig is. Achterin de hal rechts, achter de keuken, is een doucheruimte en een wc aanwezig. aan het eind van de hal links is een deur naar de deel.
Indeling eerste verdieping: Overloop met wastafel, twee ruime slaapkamers en diverse inbouwkasten/bergruimtes.

Verwarming: Middels Cv-installatie.
Beglazing: Enkel glas.
Kozijnen: Uitgevoerd in hout.
Tuin: Voormalig boerenerf rondom het object. Tevens zijn hier twee schuren op gesitueerd.
Nutsvoorzieningen: Het object is aangesloten op gas en elektra. Het object is niet aangesloten op de riolering, op het terrein is wel een aansluiting voor persriool aanwezig. Het object heeft een eigen (drink)watervoorziening.
Bouwwijze: Vermoedelijk gebouwd op staal. De verdiepingsvloeren zijn van hout. De gevels zijn steensmuren. De woning heeft een zadeldak met wolfseind (houten kapconstructie) afgedekt met dakpannen.
Ontsluiting: Via een oprijlaan naar de Tolstraat.
Belendingen: Diverse percelen gras- en bouwland. In een ruimer gebied om het object is een golfbaan te vinden (ca. 1,6 km), het centrum van Hummelo (ca. 1,7 km) en het centrum van Hoog-Keppel (ca. 1,5 km).
Oplevering: in de huidige staat en ‘as is, where is’
Bijzonderheden: Rijksmonument, zie nadere omschrijving “Monumentenregister”. Er geldt een besluit op basis van de Monumentenwet 1988.

Informatie en biedingen
Er wordt een kijkdag georganiseerd. Heeft u interesse dan kunt u zich opgeven via makelaars@vlnn.nl met als onderwerp ‘Kijkdag Tolstraat 2’. U kunt zich ook telefonisch aanmelden via 024-6633459.
Als u zich heeft opgegeven voor de kijkdag wordt u uiterlijk een week van te voren geïnformeerd hoe laat u op de locatie wordt verwacht.

Verkoop vindt plaats middels biedingen vanaf.
Uitgaande van een erfpachtovereenkomst voor 30 jaar met een aanvangscanon van € 6840,00 per jaar is voor de biedingen een startbedrag bepaald van minimaal € 200.000,00.

Lees de volledige omschrijving
Bestemming & gebruik
Bestemming Agrarisch
Gebruik Wonen / bedrijf aan huis
De percelen
Kadastrale gemeente Kadastrale sectie Kadastraal nummer Meer info
Hummelo D 982
Oppervlakte
Soort perceel
Straatnaam
Plaatsnaam
Hummelo D 976 ged.
Oppervlakte
Soort perceel
Straatnaam
Plaatsnaam
Hummelo D 2418 ged.
Oppervlakte
Soort perceel
Straatnaam
Plaatsnaam

Wilt u meer weten?

ing. W.J.J. van Lanschot (Wiet)
Rentmeester / makelaar
024-6633459
w.vanlanschot@vlnn.nl