Te koop in Hummelo: De Houtloods. Een schitterend gerestaureerd monument.

Wonen wordt resideren op landgoed Enghuizen.

Maak uw eigen woonplan voor dit fraaie monument en doe een bod.

Een kans als deze doet zich zelden voor. Was het uw droom ooit op een landgoed te wonen? In zo’n monumentaal en robuust pand waar de rustieke sfeer je aan alle kanten omringt? Dan is dit het uitgelezen moment.

De Houtloods is een rond 1850 gebouwd rijksmonument op landgoed Enghuizen in Hummelo. Het beeldbepalende gebouw staat aan de Spalderkampseweg en had gedurende een lange reeks van jaren allerlei functies. Als koetshuis en wagenschuur bijvoorbeeld; er konden koetsen, paarden, voertuigen en ander materieel worden gestald. Maar ook diende De Houtloods als opslagplaats. Voor hout, jawel, maar ook voor hooi, stro en het gereedschap van werklieden die iets op het landgoed moesten doen. Zij konden de loods ook als werkplaats gebruiken.

Onder architectuur gerestaureerd
De Houtloods werd de afgelopen jaren volledig onder architectuur gerestaureerd. De muren zijn hersteld, de eiken gebinten aangepakt en de kap met dakpannen is geheel vernieuwd. De massieve luiken en deuren zijn weer als nieuw. Ook de afscheidingsmuren rondom pand en tuin zijn gerestaureerd.

Wonen of wonen en werken?
Het gebouw is nu te koop en u mag er uw eigen individuele woonplan voor gaan maken. De huidige bestemming van De Houtloods is ‘Wonen’. Daarnaast rust er op het perceel een maatschappelijke bestemming en is het, middels een functieaanduiding, mogelijk om er, volgens de dorpse traditie, jaarlijks een openluchtspel te houden. In overleg met de gemeente Bronckhorst, waartoe Hummelo behoort, is het mogelijk om de bestemming te wijzigen.
U kunt denken aan één of mogelijk twee woningen. Wellicht wilt u een woning combineren met een kantoor of praktijk. Of met een atelier, studio of andersoortige werkruimte. Misschien wilt u een tweede woning gaan gebruiken voor familie of als gastenverblijf, of B&B. Het kan allemaal onder één dak. De Houtloods staat in feite als ‘casco’ op uw plannen te wachten. Samen met de prachtig ommuurde tuin die bij het perceel hoort. U kunt er een moestuin van maken, of een siertuin, of een kleine boomgaard.

Verkoop op basis van erfpacht
Het object (gebouw en tuin) wordt verkocht op basis van een tijdelijk recht van erfpacht en een erfpachtafhankelijk recht van opstal. Dit houdt in dat de ondergrond in eigendom blijft van de eigenaar van landgoed Enghuizen. Voor De Houtloods wordt een (erfpachtafhankelijk) recht van opstal gevestigd. Het pand komt daarmee in eigendom bij de erfpachter. De Houtloods wordt tegen een vergoeding (koopsom) overgedragen aan u als de toekomstige erfpachter. Bij deze verkoop doet u dus een bod op het opstal met bijbehorend erfpachtcontract. Voor het gebruik van de grond en het opstalrecht betaalt u een aanvangscanon van € 10.000,- per jaar. Deze canon wordt geïndexeerd en kan worden herzien. De te sluiten erfpachtovereenkomst kunt u downloaden op de website van vlnnonline.nl.

Hybride inschrijving: u doet een bod én maakt een plan
De Houtloods is te koop via een hybride inschrijving. Dit houdt in dat u naast een prijsbieding ook uw plan (op hoofdlijnen) voor De Houtloods moet indienen. Bent u van plan hier één of twee wooneenheden te realiseren? Wilt u wonen en werken op deze locatie of heeft u een ander idee? Hoe gaat u uw plannen (bijvoorbeeld bouwkundig en qua bestemming) inpassen? En wat zijn uw plannen met de tuin? Visualisaties van uw plannen worden op prijs gesteld. Ook is het goed als u zich in uw plan even voorstelt en wat persoonlijke achtergronden schetst.

De huidige eigenaar wil tot een koopovereenkomst komen met een partij die een passend idee voor pand en perceel vastlegt. Bij deze vorm van inschrijving wint dus niet automatisch de hoogste bieder. Ook de kwaliteit van de plannen en ideeën bij de biedingen worden in de gunning betrokken.

Belangrijke data
Startdatum 18 november 2019
Sluitingsdatum 21 februari 2020
Tijdstip sluiting 14:00 uur
Gunningsdatum 13 maart 2020
Kijkdagen 18 december 2019 en 17 januari 2020
Dit object is verkocht.

Wilt u meer weten?

ing. W. Kuiken (Wieger)
Rentmeester
06-46274558
w.kuiken@vlnn.nl
Belangrijke data
Startdatum 18 november 2019
Sluitingsdatum 21 februari 2020
Tijdstip sluiting 14:00 uur
Gunningsdatum 13 maart 2020
Kijkdagen 18 december 2019 en 17 januari 2020