Unieke landgoedkavels De Vijverhof

In het zuidwesten van Brabant ligt landgoed De Vijverhoeve. Dit landgoed was vroeger een boerenbedrijf, maar tegenwoordig vormen de weilanden rondom de oude hoeve de verbindende schakel tussen een aantal grote natuurgebieden. Op een deel van het nieuwe landgoed is ruimte voor de bouw van drie royale villa’s.

Bouwkavels De Vijverhof
Op de grotere boerderijen en op landgoederen woonden vroeger meerdere gezinnen. Een landgoed vormde zo een vanzelfsprekende eenheid, waarbinnen bewoners hun eigen gang gingen en op elkaar terugvielen als dat nodig was. Dat concept van nabuurschap is in de huidige tijd weer zeer actueel.
Een deel van het nieuwe landgoed De Vijverhoeve is daarom ingericht voor de bouw van drie royale villa’s. De ligging van de 3 bouwkavels, bij elkaar aan het begin van het landgoed, is prachtig. De kavels liggen vlakbij het dorp en zijn nadrukkelijk gericht op het natuurgebied.

Grondoppervlakte: (tekening beschikbaar)
Kavel A: circa 4.318 m² en 1/3e deel van gezamenlijke toegangsweg/leidingenstrook D.  – VERKOCHT!
Kavel B: circa 4.255 m² en 1/3e deel van gezamenlijke toegangsweg/leidingenstrook D.  – O.V. VERKOCHT!
Kavel C: circa 4.922 m² en 1/3e deel van gezamenlijke toegangsweg/leidingenstrook D.  – VERKOCHT!
Gezamenlijke toegangsweg/leidingenstrook D: circa 995 m².

Te bouwen volume:
Maximaal 1.500 m³ per kavel.
Een oppervlakte van maximaal 100 m² is beschikbaar voor bijgebouwen.
Maximale goothoogte: 4 meter (hoofdhuis) en 3 meter (bijgebouwen).
Maximale nokhoogte: 10 meter (hoofdhuis) en 6 meter (bijgebouwen).

Prijs:
Prijs kavel A: € 419.000,- v.o.n.  – VERKOCHT!
Prijs kavel B: € 399.000,- v.o.n.  – ONDER VOORBEHOUD VERKOCHT!
Prijs kavel C: € 419.000,- v.o.n.  – VERKOCHT!
Excl. bouwrijp maken en excl. ontsluitingsweg met nutsvoorzieningen (indicatie aanwezig).
Gunning voorbehouden.
De optie tot aankoop in de vorm van erfpacht is mogelijk.

De oude boerderij
Oorspronkelijk hoorde De Vijverhoeve bij het Klooster van de Wilhelmieten. De vervallen staat van de boerderij en de bijgebouwen maakte alles duidelijk: hier was een boerenbedrijf langzaam tot stilstand gekomen. Maar al in 2001 was deze karakteristieke Brabantse langgevelboerderij aangewezen als rijksmonument, juist omdat ze nooit was gemoderniseerd.

Nieuwe natuur
De huidige eigenaren zagen onder het verval de kwaliteit van deze unieke plek. Ze zagen in dat de landerijen van de oude boerderij, in totaal zo’n zestien hectare, een verbindende schakel vormden tussen de Kalmthoutse Heide en het natuurgebied van de Wouwse Plantage. Daarom restaureerden ze de monumentale boerderij, herbouwden ze het bakhuis en richtten ze het landschap opnieuw in. Tussen de graslanden werden weer houtwallen zichtbaar en werden poelen aangelegd. De natuur reageerde uitbundig. In een paar jaar tijd werd De Vijverhoeve een prachtig natuurgebied.
En als het aan de eigenaren ligt, gaat de ontwikkeling van nieuwe natuur nog verder. Uitbreiding met nieuwe natuurgebieden wordt momenteel onderzocht. Daarmee is landgoed De Vijverhoeve een prachtig voorbeeld van hedendaagse natuurontwikkeling op historische grond.

Lees de volledige omschrijving
Grondoppervlakte Kavels van ca 5.000 m². Onderdeel van het NSW-landgoed De Vijverhoeve (16 hectare).
Gebouwinhoud Maximaal 1.500 m³ per kavel.
Indeling Vrije indeling. Maximale goothoogte: 4 meter (hoofdhuis) en 3 meter (bijgebouwen). Maximale nokhoogte: 10 meter (hoofdhuis) en 6 meter (bijgebouwen).

Wilt u meer weten?

ing. J.E.T. Nannenga RT (Jurjen)
Rentmeester / makelaar
06-11392926
j.nannenga@vlnn.nl