UNIEK: UW EIGEN LUXE STOLPWONING OF WOONHUIS OP IDYLLISCH TEXEL

Texel. Favoriete vakantiebestemming van duizenden toeristen uit Nederland en het buitenland, op zoek naar zee, strand, natuur, rust, frisse lucht, pittoreske dorpjes en ruimte. Véél ruimte. Hier te mogen wonen is echter een voorrecht van weinigen. U heeft altijd al gedroomd van uw eigen luxe woning op deze paradijselijke plek tussen Noord- en Waddenzee? Dan is dit een unieke kans!

Vergezichten over een open polderlandschap
Op 2 minuten van de veerpont woont u straks in uw eigen nieuwe vrijstaande woning aan de Pontweg. U geniet daar van blijvende onbelemmerde vergezichten over akkers, landerijen met schapen en – in de verte – het beroemde witte kerktorentje van Den Hoorn met zijn winkeltjes, restaurantjes, terrasjes en het beroemde theaterrestaurant.

Vrij liggende kavel met woonbestemming
Uw droomhuis laat u bouwen op een vrij liggende bouwkavel van maar liefst 5.370 m² (bijna een voetbalveld groot) met officiële woonbestemming volgens het onherroepelijke wijzigingsbesluit d.d. 31 mei 2017.

Gemeente Texel, sectie P, nummer 1327, groot 5.370 m².

Deze locatie is omgeven door gronden met een agrarische bestemming, waar in de directe omgeving geen verdere bebouwing te verwachten valt.

Omgeving: van alles te zien, doen en beleven
Texel wordt ook wel eens ‘Nederland in het klein’ genoemd. Op fietsafstand is van alles te zien en te beleven. Een verkwikkende wandeling over het brede goudgele Noordzeestrand, langs de Waddenzee (Unesco werelderfgoed) of door de duinen, genieten van de natuur in een van de vele schitterende officiële natuurgebieden, een verrassende ontdekkingstocht over het eiland, afgesloten met een drankje op een gezellig terrasje of een etentje in een van de vele gezellige restaurants, of gewoon genieten van… niets. Niets dan de rustgevende stilte rond uw woning, slechts onderbroken door het gefluit van de vogels… op Texel kan het allemaal. En nog zoveel meer.

 

Supermarkten, gemeentehuis en scholen
Uw boodschappen doet u in Den Burg (ca. 6 km), Den Hoorn (ca. 4 km) en Oudeschild (ca. 6 km). En voor een middagje shoppen vaart u in slechts 20 minuten naar Den Helder. Voor gemeentelijke voorzieningen en faciliteiten kunt u terecht in het gemeentehuis in Den Burg. Daar staan ook de meeste basisscholen en een middelbare school voor VMBO, MAVO, HAVO en VWO.

Veerpont vertrekt en arriveert elk uur (in de vakantieperiode elk half uur)
Uw woning bevindt zich op nog geen 2 km van veerhaven Het Horntje. Dagelijks vertrekt en arriveert elk uur (tot ca. 21.00 uur / 21.30 uur ‘s avonds) de veerpont naar Den Helder.

Kortom, aarzel niet te lang en breng uw droomwens in vervulling: wonen in uw eigen luxe stolp of woonhuis in een van de mooiste hoekjes van Nederland!

Bouwrestricties voor ‘woonhuis’ en ‘stolpwoning’
Voor het bouwen van uw droomhuis mag u kiezen uit een ‘woonhuis’ of ‘stolpwoning’. De bouwrestricties verschillen per woningtype.

Woonhuis
Maximale oppervlakte: 150 m² (bouwhoogte max. 10 m, goothoogte max. 4,5 m, dakhelling min. 30?, max. 60?).

Stolpwoning
Omdat een stolpwoning past bij de cultuurhistorische waarden van het gebied, bedraagt de maximale oppervlakte 250 m². Goothoogte: max. 3 m, met een ondergeschikte hogere goot die past in het stolpbeeld. Dakhelling: min. 48°, max. 52°.

Bijgebouw
De maximale oppervlakte voor het bijgebouw bedraagt 100 m² en dat mag nog worden vergroot met 50 m² vergunningsvrij.

De bouwkavel wordt opgeleverd met:
• woonbestemming, zonder opstallen en verharding, ingezaaid met gras;
• rapport van het milieutechnisch bodemonderzoek waaruit blijkt dat de bouwkavel geschikt is voor de bestemming ‘Wonen’;
• mogelijkheid tot aansluiting van de nutsvoorzieningen, gelegen in de berm van de weg;
• rioolafvoermogelijkheid naar de bestaande pompput van nummer 26 (rioolheffing verschuldigd);
• onderhoudsverplichting van de westzijde van de sloot.

Vraagprijs:
€ 395.000,- v.o.n.

Lees de volledige omschrijving

Wilt u meer weten?

ing. J.E.T. Nannenga RT (Jurjen)
Rentmeester / makelaar
06-11392926
nannenga@interfarms.nl