Vanaf 11 november kunt u uw bod achterlaten via deze website.

Uniek ontwikkelobject op prachtig Texel

Uw eigen camping, hostel of B&B? Hier kan het!

Uw eigen camping beginnen op de fraaie waddenparel Texel? Of denkt u eerder aan een gezellige hostel of een comfortabele bed and breakfast? Misschien wilt u er wel een recreatieve voorziening voor mensen met een beperking starten. Wilt u graag mooi wonen en een inkomen halen uit een ruime recreatiewoning met geschakelde kamers? De mogelijkheden zijn legio.

Wie altijd heeft gefantaseerd over wonen én werken op dit fijne eiland, kan die droom nu werkelijkheid laten worden! Met dit unieke ontwikkelproject op slechts enkele honderden meters van het veer naar Den Helder.

Een unieke kans voor ondernemende mensen die iets in de recreatiesector doen, of dat willen gaan doen. Bent u zo iemand? En bent u verslingerd aan Texel? Informeer dan naar de kijkdagen en laat u deze buitenkans niet ontgaan!

Begin november kan u uw bod plaatsen via deze website. Hiervoor zal er een ‘biedknop’ verschijnen.

Molwerk 17 (Zeemansduin) – Den Hoorn
Het aanbod betreft een perceel grond van 5.460 m² met opstallen aan het Molwerk 17, lokaal bekend als Zeemansduin. Het is een object met een bijzondere geschiedenis én met een recreatieve bestemming.

De huidige opstallen zijn:
– Woning (verhuurd tot de verkoop)
– Bijgebouw met recreatiefunctie
– Caravan
– Recreatiewoning waarop vruchtgebruik rust

Ideaal voor een herontwikkeling
De kwaliteit van de opstallen varieert van matig tot (zeer) slecht. Renoveren kan uiteraard, maar het ligt voor de hand dat de nieuwe eigenaar de opstallen sloopt en een herontwikkeling gaat doen (geldt niet voor de recreatiewoning waarop het vruchtgebruik rust).

Molwerk 17, wie van de veerboot af komt is er al bijna. Het is de eerste weg links. Een stille weg, gelegen in een al even stille hoek van het eiland. Aan de voorzijde van het perceel hebt u uitzicht op een schitterend ongerept natuurgebied dat doorloopt tot aan de dijk van de Mokbaai. Aan de zij- en achterkant wordt Molwerk 17 omringd door agrarische gronden. Het 5.460 m² grote perceel ligt deels op een oud duin en wordt grotendeels omzoomd door bosschages. Het dorp Den Hoorn ligt op twee kilometer afstand, Den Burg op vijf kilometer. Het kleine Texelhopperbusje heeft een halte bijna voor de deur.

Woning
De huidige woning (bouwjaar 1976) is in matige staat en heeft enkel glas.
Begane grond: ruime hal, toegang tot slaapkamer, kantoor, twee doucheruimtes, bijkeuken en woonkamer. Via de bijkeuken en woonkamer komt u in de keuken.
Verdieping: overloop, twee slaapkamers, toiletruimte.

Bijgebouw
Het bijgebouw verkeert in slechte staat en bestaat uit een grote verblijfsruimte, diverse opslagruimtes, een eenvoudige keuken, twee toiletruimtes en een recreatie-appartement met drie slaapkamers, badkamer en toilet.

Caravan
In zeer slechte staat.

Recreatiewoning waarop vruchtgebruik rust
Op de recreatiewoning is een persoonlijk recht van bewoning gevestigd. Dit houdt in dat dit object bewoont mag worden door een gezin zo lang als zij leven, zonder dat hier een vergoeding tegenover staat.

Bestemming ‘Recreatie – Verblijfsrecreatieve gebouwen’
De gronden van Molwerk 17/Zeemansduin hebben de bestemming ‘Recreatie – Verblijfsrecreatieve gebouwen’ met maximaal 54 recreatieve slaapplaatsen. Naast een bedrijfswoning mogen er twee recreatieve opstallen aanwezig zijn. Eén is bestemd voor de koper, de ander is in vruchtgebruik uitgegeven. Vijf slaapplaatsen van de 54 horen bij het recreatief opstal dat is belast met vruchtgebruik.

Het totaal aan bebouwde of opnieuw te bebouwen grond is maximaal 755 m².

Verkoop bij hybride inschrijving: u doet een bod én maakt een plan

Natuurmonumenten biedt het object aan via een hybride inschrijving. Dat houdt in dat u naast een prijsbieding ook een plan voor de nieuwe bestemming en gebruik moet indienen. Natuurmonumenten wil tot een koopovereenkomst komen met een partij die een passend idee voor een nieuwe ontwikkeling op het perceel vastlegt. Bij deze vorm van inschrijving wint dus niet automatisch de hoogste bieder. Ook de kwaliteit van de plannen bij de biedingen wordt in de gunning betrokken.

Natuurwaarden en beleving versterken
Een plan dat natuurwaarden en beleving versterkt heeft de voorkeur. Het bestaande duinrelict dient gerespecteerd te worden en het plan moet passend zijn in de omgeving. Met uw plan moet u als biedende partij een duidelijk beeld schetsen van wat u voor ogen staat. Gevraagd wordt om een plan in tekst en de gewenste ontwikkeling schetsmatig op kaart aan te geven. Een maximale invulling van het bestemmingsplan is mogelijk. Echter, Natuurmonumenten ziet liever een kleinschaliger gebruik. Denk hierbij aan een kleine camping met recreatief object (met behoud van de 49 toegestane slaapplaatsen) of het verminderen van het aantal slaapplaatsen tot 20-30. Het is ook bespreekbaar om de locatie te herbestemmen naar uitsluitend woondoeleinden.

Op deze pagina kunt u de volgende stukken downloaden:
– Verkoopbrochure
– Concept koopovereenkomst
– Kadastrale stukken

Lees de volledige omschrijving
Belangrijke data
Startdatum 23-09-2019
Sluitingsdatum 21-11-2019
Tijdstip sluiting 14.00 uur
Gunningsdatum 10-12-2019
Kijkdagen 16-10-2019 en 8-11-2019
Bestemming & gebruik
Bestemming Recreatie
Gebruik Recreatie

Wilt u meer weten?

ing. W. Kuiken (Wieger)
Rentmeester
0348-748414
online@vlnn.nl
Belangrijke data
Startdatum 23-09-2019
Sluitingsdatum 21-11-2019
Tijdstip sluiting 14.00 uur
Gunningsdatum 10-12-2019
Kijkdagen 16-10-2019 en 8-11-2019