Echte buitenkans op Texel: te koop ‘Texion’ – woning met opstallen en boerencamping aan Ruigendijk 22 te De Koog.

Texion is nu een agrarisch bedrijf met boerencamping. Op het erf staan een bedrijfswoning met aangebouwde opslag/berging, een relatief nieuwe bedrijfsloods (bouwjaar 2004) en een toiletgebouw voor de gasten. De camping biedt maximaal 15 staanplaatsen voor campers en caravans. Totale oppervlakte is 1.24.65 hectare.
De oppervlakte van de woonerf is ca. 750 m². De camping heeft een oppervlakte van ca. 9.000 m².

Gemeente Texel, sectie T, nummer 2333, groot 12.465 m².

Bestemming
Deze aantrekkelijke locatie heeft een agrarische bestemming. Echter, het bestemmingsplan geeft de mogelijkheid om de bestemming aan te passen. U kunt daardoor herontwikkelen naar bijvoorbeeld Bedrijf vab met 600 m² bedrijfsopstallen (huidige bebouwing), Wonen vab met 300 m² bedrijfsopstallen of (deels) Ruimte voor Ruimte. Meer informatie beschikbaar in de brochure.

 

BEDRIJFSWONING:

Deze semi-bungalow (bouwjaar 1966) heeft een gebruiksoppervlakte van 126 m² (NEN 2580), een inhoud van ca. 403 m³ en is redelijk onderhouden. Er is verwarming met cv-ketel (bouwjaar 2017) en radiotoren, en vloerverwarming in de woonkamer. Het dak en de vloer zijn geïsoleerd. Er is een kruipruimte onder de woning.

Begane grond: hal met meterkast, gang en toilet, voorkamer (slaapkamer), woonkamer, keuken, bijkeuken met vaste kast, badkamer met douche en dubbele wastafel, slaapkamer met kastenwand.
Verdieping: overloop, twee slaapkamers (ieder met dakraam en wastafel), sanibroyeur toilet en inbouwkast.

 

OPSLAG/BERGING:

Het gebouw voor opslag en berging is van 1966, is verbouwd in de jaren 70 en is in redelijke staat van onderhoud. Deze grote schuur staat naast de woning en heeft een oppervlakte van ca. 258 m² (bvo bg ca. 242 m²). Er is stroom en krachtstroom aanwezig.

 

BEDRIJFSLOODS:

De bedrijfsloods heeft een oppervlakte van ca. 280 m² en is momenteel in gebruik voor de stalling van machines, caravans en materiaal. Bouwjaar is 2004. De loods heeft twee handmatig te bedienen overheaddeuren en is voorzien van een krachtstroomaansluiting. De loods heeft een zelfstandige ontsluiting naar de Ruigendijk. Achter de woning en schuur loopt een half verhard pad naar de loods.

 

SANITAIRE RUIMTE:

Voor de campinggasten staat op het perceel een goed onderhouden houten toiletgebouw met overdekte afwasruimte, wasmachine en droger. Het bouwjaar is 1994 en de oppervlakte ca. 62 m².

 

CAMPING:

De camping ligt op zandgrond, heeft een oppervlakte van ca. 9.000 m² en telt 15 plekken voor campers en caravans.

 

Ligging en voorzieningen
Texion ligt aan een doorgaande weg aan de westkant van het prachtige Waddeneiland Texel. Dichtbij de duinen, het strand en het centrum van de levendige badplaats De Koog. In De Koog
zijn alle basisvoorzieningen aanwezig, zoals als een breed winkelaanbod, supermarkten en horeca. Voor extra voorzieningen ligt Den Burg op 10 autominuten rijden. De veerhaven met de pont naar Den Helder ligt op ca. 15 minuten. Aan de noordkant van Texion ligt het fraaie natuurreservaat Korverskooi, ten zuiden het agrarisch gebied Kogerveld. De omgeving biedt veel verschillende recreatiemogelijkheden.

Vraagprijs
€ 1.290.000,- k.k.

Er is een brochure met uitgebreide informatie beschikbaar, hiernaast te downloaden. Tevens zijn er meerdere bijlagen te downloaden.
Bezichtigingen en biedingen uitsluitend via Jurjen Nannenga van ons kantoor.