Wonen én verhuren op Texel?
Hier kan het, hier mag het.

Wonen én verhuren op Nederlands favoriete vakantie-eiland Texel. Kan dat? En… mág dat? Jazeker, aan de Pontweg 144-146 tussen Den Burg en De Koog komt binnenkort een unieke ontwikkellocatie vrij, waarop u niet alleen uw eigen droomhuis kunt realiseren, maar ook nog eens 1 of 2 recreatiewoningen voor verhuur!

Het perceel is een oud boerenerf van bijna 2 hectare met daarop een stolpboerderij met boerenschuren en een woning. De huidige woning betreft de bedrijfswoning en in de stolp is nu een recreatief opstal gerealiseerd. U mag de opstallen laten slopen en vervangen door nieuwbouw met de bestemming ‘Wonen’ en ‘Recreatie – recreatief opstal’. Wanneer u alle bestaande opstallen sloopt (ruim 1.600 m²), komt u in aanmerking voor de ruimte-voor-ruimteregeling, opgenomen in het vigerende bestemmingsplan. In dat geval kunt u conform de regeling het volgende ontwikkelen, bijvoorbeeld:
– 1 nieuw woonhuis plus 2 recreatiewoningen voor verhuur
– 2 nieuwe woonhuizen plus 1 recreatiewoning voor verhuur

De maximale afmeting voor een woonhuis ‘gewone woning’ betreft 150 m². Indien u als woonhuis een stolp gaat bouwen, dan is de maximale afmeting 250 m². De recreatiewoningen mogen conform de regeling niet groter zijn dan 70 m² elk.

Dit alles binnen de grenzen van het bestemmingsplan.

Het boerenerf ligt schuin tegenover het Juttersmuseum, vlakbij het prachtige Nationaal Park Duinen van Texel, Natuurmuseum Ecomare en het strand, zeer populaire bestemmingen voor uitstapjes, wandelingen en fietstochten. Ook de geliefde vakantieplaatsen Den Burg en De Koog liggen op korte afstand.

Vanaf het perceel hebben u en uw gasten vrij uitzicht over de Texelse landerijen en bossen. Hoogwaardige recreatiewoningen op deze bevoorrechte plek op het immens populaire vakantie-eiland staan borg voor een stabiel hoog huurrendement, het hele jaar door!

De koopsom voor het perceel met een oppervlakte van 1.80.00 ha (18.000 m²) met de bestaande opstallen bedraagt € 1.100.000,- kosten koper. U koopt het geheel in de huidige feitelijke toestand (as is, where is).
Indien gewenst kan het perceel ook gekocht worden met een oppervlakte van 1.30.00 ha (13.000 m²).

Reken op een totale investering (perceel + sloop en nieuwbouw) van minimaal € 2 à 2,5 miljoen.

Geïnteresseerd? Wacht niet te lang. Zo’n unieke buitenkans om uw woon- en verhuurplannen op Texel te realiseren doet zich niet snel weer voor. Verkoopmakelaar Jurjen Nannenga vertelt u graag alles over de mogelijkheden en voorwaarden.

Belangrijk: lees eerst het bestemmingsplan
Het bestemmingsplan biedt volop ruimte om uw ontwikkel-, woon- en verhuurplannen te realiseren. Maar er zijn ook beperkingen. Om teleurstellingen te voorkomen: leg uw plannen eerst naast het geldende bestemmingsplan voordat u stappen onderneemt. En neem vooral eerst zelf een kijkje bij de locatie en in de omgeving.
Zie tekst bestemmingsplan.

Aanbieding en status
– De melkrobot met toebehoren, inclusief melktank, blijven buiten de verkoop. Daarnaast blijft de NB-vergunning en de eventueel daarmee samenhangende stikstofrechten buiten de verkoop.
– De aanwezige camping betreft een boerencamping en kan alleen door een agrariër worden geëxploiteerd, waarbij daarnaast door verkoper geen garantie kan worden gegeven of deze door de koper kan worden voortgezet.
– De informatie die u over dit object ontvangt op basis van deze advertentie, tijdens gesprekken en bij onderhandelingen is vrijblijvend. Er is pas sprake van een overeenstemming als de door Interfarms VLNN Makelaars opgestelde koopovereenkomst door alle partijen is ondertekend. Bij een koopovereenkomst wordt een waarborgsom of bankgarantie van 10% van de koopsom gesteld, tenzij partijen anders overeenkomen.

Bezichtiging en informatie
Voor informatie, een afspraak voor bezichtiging of een bieding, kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar de heer J.E.T. (Jurjen) Nannenga.
0348-748411
06-11392926