Te koop: Voormalig praktijkschool Oenkerk (Oentsjerk)

17 april 2019
Een ruim opgezet melkveebedrijf met mogelijkheden voor nevenactiviteiten
Afbeelding voor Te koop: Voormalig praktijkschool Oenkerk (Oentsjerk)

De praktijkschool Oenkerk: voor vele melkveehouders een plek met mooie herinneringen! Dit grootschalige melkveebedrijf, aan de Sanjesreed 4-6 te Oenkerk (Oentsjerk), is te koop. Het geheel omvat diverse agrarische opstallen, kaasmakerij, kantoorruimten, cultuurgrond en fosfaatrechten. De totale oppervlakte is 113.82.94 hectare, waarvan circa 3.95.00 hectare erf is. Daarnaast pacht het bedrijf nog 3.73.94 hectare van de Protestantse Gemeente Trynwalden in Oenkerk. De melk wordt geleverd aan A-ware.

Modern bedrijf

In 2009 is de melkveestal gerenoveerd en uitgebreid. Vanaf 2014 ging de huidige eigenaar, de Koninklijke A-ware Food Group, o.a. investeren in drie nieuwe Lely A4 melkrobots, extra ligboxen en sleufsilo’s voor ruwvoeropslag. Ook de bestaande gebouwen, de hygiënesluis/ontvangstruimte en de kaasmakerij werden gerenoveerd. De oude werktuigenloods is in 2017 gesaneerd. Er staat nu een zeer modern en representatief melkveebedrijf met 180 melkkoeien, 110 hectare grond, een kaasmakerij en faciliteiten voor onderwijs en vergaderen. Dit biedt mogelijkheden voor (kantoor)verhuur of bijvoorbeeld een kinderopvang.

Een unieke kans voor agrarische ondernemers met ambitie!

Voor meer informatie kijk op onze website. Van dit object is ook een video beschikbaar. Klik hier. Voor het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact opnemen met Jurjen Nannenga, Interfarms VLNN Makelaars: T 0348-74 84 11 of vlnn@interfarms.nl.