Staatsbosbeheer blij met aanpak VLNN én resultaat

31 januari 2019
Voor Staatsbosbeheer verkocht Interfarms VLNN Makelaars in combinatie met VLNN Online onlangs een fraai gelegen perceel bouwgrond op Texel. Het ging om de voormalige boerderij ‘De Witte Blom’ nabij De Cocksdorp, die al enkele jaren zijn functie had verloren.
Afbeelding voor Staatsbosbeheer blij met aanpak VLNN én resultaat

Succesvolle online verkoop fraaie bouwkavel op Texel

Jaap van den Andel, rentmeester bij de afdeling Grondzaken van Staatsbosbeheer: “Wij hadden erf, opstallen en omliggende gronden aangekocht om de omliggende gronden om te vormen tot natuur. Ook hebben we het naastgelegen oude agrarische gebouw laten slopen. Die grond wordt niet meer bebouwd en gaan we inzaaien en beplanten. De verkoop van de bouwkavel die overbleef, was de laatste fase in de ontwikkeling. De grond heeft een mooi uitzicht op natuurgebied Dorpzicht en nu dus een nieuwe eigenaar die er onder de voorwaarden van de gemeente een woning op mag bouwen.”

Gelijke kansen

VLNN Online heeft de ruim 3000 m² grote kavel online per inschrijving verkocht. Jaap van den Andel: “Wij vinden dat een innovatieve manier van werken. Een online inschrijving vergroot de markt, is objectief, schept gelijke kansen voor iedereen en is snel. Binnen een half uur na sluiting weet je waar je aan toe bent. We kregen een flink aantal serieuze biedingen en vinden dat we de juiste prijs hebben gekregen.”

Ook was Jaap van den Andel zeer te spreken over het publiciteitsplan dat Wieger Kuiken van VLNN Online voor de verkoop had ontwikkeld. “We hebben het project bij meerdere makelaars uitgezet. De aanpak van VLNN was veruit het beste.”

Toegevoegde waarde

Staatsbosbeheer beheert in totaal 265.000 hectare aan gronden, terreinen en natuurgebieden. Als rentmeester houdt Jaap van den Andel zich dagelijks bezig met het beheer van gronden en gebouwen. “Wij staan voor het verantwoord beschermen, beleven en benutten van de natuurgebieden in Nederland. De relatie met VLNN gaat al vele jaren terug. Ik heb met Jurjen Nannenga ook veel erfpachtzaken gedaan, het herzien van bestaande en het maken van nieuwe contracten bijvoorbeeld. VLNN is een deskundig, creatief en inventief kantoor. Daar zit voor ons de toegevoegde waarde.”

Wil u meer informatie over alle mogelijkheden die VLNN u, ook online, kan bieden? Bel 0348-748400 en vraag naar Wieger Kuiken.