Rentmeester worden? Maak ‘t verschil bij VLNN

11 juli 2022
Een kolossale woningbouwopgave, de landbouw verduurzamen, de natuur herstellen en versterken... Nederland staat voor enorme uitdagingen. En bij het uitwerken van de oplossingen maak jij als (aankomend) rentmeester straks mede het verschil. Wil je zien hoe het rentmeestersvak écht in de praktijk werkt, leren wat er allemaal bij komt kijken, stappen zetten, en vooral ervaren hoe leuk, afwisselend en bevredigend jouw toekomstige loopbaan is? Kom dan stage lopen bij VLNN Rentmeesters! *
Afbeelding voor Rentmeester worden? Maak ‘t verschil bij VLNN

Rentmeester worden? Bij VLNN maak jíj het verschil

Kom stage lopen en ontdek je talenten!

Een kolossale woningbouwopgave, de landbouw verduurzamen, de natuur herstellen en versterken… Nederland staat voor enorme uitdagingen. En bij het uitwerken van de oplossingen maak jij als (aankomend) rentmeester straks mede het verschil. Dat bleek weer eens uit de diverse boeiende lezingen tijdens de recente Rentmeester van de Toekomst Dag in Lelystad.

Was jij ook aanwezig in Lelystad? Wellicht hebben we elkaar toen al getroffen op de stage- en banenmarkt. In de stand van VLNN Rentmeesters kon je kennismaken met alle uitdagende facetten, die het duurzaam beheren van landgoederen, verpachte boerderijen, landerijen en bijzondere vastgoedportefeuilles zo interessant en boeiend maken.

Maar dat was een tipje van de sluier. Wil je zien hoe het rentmeestersvak écht in de praktijk werkt, leren wat er allemaal bij komt kijken, stappen zetten, en vooral ervaren hoe leuk, afwisselend en bevredigend jouw toekomstige loopbaan is? Kom dan stage lopen bij VLNN Rentmeesters! *

Maak écht kennis met het rentmeestersvak

Vanuit een van onze kantoren in Driebruggen of Leur werk je samen met een fijn team van circa 20 rentmeesters, makelaars en projectondersteuners die jou graag wegwijs maken in hun fascinerende vak. Jij leert van onze professionaliteit en tegelijk leren wij van jouw frisse blik op ons werkveld en onze manier van werken. Zo maak je écht kennis met het rentmeestersvak in al zijn facetten.

Thuis op landerijen en in de natuur

Bij VLNN voelen we ons vooral thuis op landgoederen, agrarische bedrijven en in ander landelijk vastgoed waar bewoners en pachters vaak al decennia werken, wonen en leven. Het hele land is ons werkgebied. Wij werken persoonlijk, betrokken, slagvaardig en op basis van vertrouwen. Ook staan wij voor duurzame relaties met onze opdrachtgevers. Diverse relaties zijn dan ook al tientallen jaren oud.

Enkele voorbeelden van een ‘zomaar een werkdag’ bij VLNN:
– een landerij, historisch landgoed, woning of gebouw bekijken op locatie;
– overleggen met eigenaren, terreinbeheerders, pachters, overheden of bewoners;
– het taxeren van een (eerder bezocht) object;

Nauw betrokken bij diverse opleidingen

Onze kennis en know how geven we graag door aan nieuwe generaties. Daarom zijn we nauw betrokken bij de opleidingen in ons vakgebied. Zo geeft rentmeester Ferry Pikavet elk jaar een gastcollege over pacht op Van Hall Larenstein, neemt rentmeester Jurjen Nannenga (mede) de Vaardigheidstoets onderhandelen voor studenten van de specialisatie Rentmeesterij af en is rentmeester Joan Naus docent bij de opleiding Taxateur Landelijk Vastgoed.

Enfin, is het rentmeestersvak jouw op het lijf geschreven? En wil je graag forse stappen zetten in de praktijk? Neem dan contact op met Ferry Pikavet. Hij vertelt je graag alles over de kansen en mogelijkheden.

Ferry Pikavet, rentmeester
Tel. 0348-748400
f.pikavet@vlnn.nl

* Je volgt een HBO- of WO-studie in bos- en natuurbeheer, planologie/ruimtelijke ordening, bedrijfskunde, landschap of natuur.