VLNN Rentmeesters

Zoek en bied mee op landelijk vastgoed

Gelijke kansen

Transparant

Marktconform


Inschrijving

Bij een inschrijving via de notaris deponeren potentiële kopers bij die notaris een envelop met daarin een bod. De notaris opent die na een vooraf bepaald tijdstip. Vervolgens wordt er gegund, meestal aan de hoogste bieder. Via VLNN Online kunt u ook een dergelijke inschrijving organiseren, maar dan volledig online. Hierdoor wordt de potentiële kopers groep groter en verloopt het biedingsproces sneller.

Opbod en afslag

Op een vooraf gecommuniceerd tijdstip opent een online veiling en kunnen partijen via VLNN Online een kwartier lang hun biedingen doen. Bij een bod in de laatste minuten wordt de veiling automatisch verlengd. Zodra de veiling gesloten is, is de hoogste bieder bekend en daarmee (meestal) de koper. Is de veiling bij afslag dan staat er een vraagprijs in beeld en die loopt langzaam terug. Als het bedrag op een zeker moment voor een deelnemende partij een acceptabele koopprijs is, klikt deze op de ‘Mijn’-knop. Vervolgens is men daarmee de hoogste bieder en daarmee koper.

Hybride inschrijving

VLNN Online heeft ook een hybride verkoop/verpachting ontwikkeld. Een hybride inschrijving werkt bijna hetzelfde als een normale inschrijving. Alleen is bij de hybride inschrijving ook een plan of onderbouwing verplicht. In dit document moet de koper inzicht verschaffen in zijn plannen met het object. Zo heeft u als verkoper invloed op het toekomstig gebruik en kunt u het resultaat sturen naar uw eisen en wensen. Bij deze vorm van inschrijving wint dus niet automatisch de hoogste bieder. Ook de kwaliteit van de plannen bij de biedingen wordt in de gunning betrokken.

Over VLNN Online

VLNN Online is een innovatief webplatform voor verkopen en verpachten van vastgoed in het buitengebied.

De belangrijkste eigenschappen van onze online veilingdienst zijn:

  • Openbaar
  • Transparant
  • Marktconform
  • Gelijke kansen

De basis van het concept is sterk door samenwerking met partner BOG Auctions. De koppeling tussen VLNN Online en BOG Auctions maakt het mogelijk om uw vastgoed te verkopen of verpachten middels diverse methoden.

Aanbieders zijn particulieren, ondernemers, stichtingen en (semi-)overheden. Iedereen kan na registratie en legalisatie bieden. De aangeboden objecten worden verkocht via een systeem van opbod en afslag. Desgewenst is ook verkoop bij (hybride) inschrijving mogelijk.

Heeft u een vraag of advies nodig?

Wij helpen u graag.

ing. W. Kuiken (Wieger)
Rentmeester
0348-748414
online@vlnn.nl