Heropening verkoop

Op het perceel van Oud Herlaer zijn vorig jaar restanten blootgelegd van het voormalige Kasteel Oud Herlaer. Dit gaf begin 2016 aanleiding voor meer onderzoeken op het gebied van cultuurhistorie en archeologie. Tevens is er geconstateerd dan de voormalig gracht is gedempt met vervuild materiaal, dit geleid tot het tijdelijk stopzetten van de verkoop. Inmiddels zijn alle onderzoeken afgerond en heeft de provincie besloten de inschrijfprocedure per 28 maart weer te openen.

Alle vondsten het afgelopen jaar en de ontwikkelingen die hieruit zijn gekomen hebben geleid tot meerdere aanpassingen van het te verkopen object. De grootste wijzigingen zijn dat de gracht in ere wordt hersteld en het bouwblok is verkleind tot circa 900 vierkante meter. Verder zijn er nog vele kleine wijzigingen doorgevoerd. De verkoopprocedure blijft ongewijzigd. Dat wil zeggen dat gegadigden een bieding doen op de marktwaarde (huidige toestand) van het geheel met bijgevoegd een plan van aanpak voor de inrichting van de gronden en de aanwending van de gebouwen en het bouwblok.

Aangezien de verkoopprocedure een jaar heeft stilgelegen en er veel gewijzigd is worden er weer twee kijkdagen georganiseerd en is er de mogelijkheid om vragen te stellen (tot 10 mei 2017). De kijkdagen zullen plaatsvinden op 18 april en 2 mei 2017. U kunt zich op de website: https://www.landelijkvastgoedonline.nl/aanbod/inschrijving-oud-herlaer-groen-ontwikkelfonds-brabant/ aanmelden voor de kijkdagen.

De verkoop van Oud Herlaer met bijbehorende gronden vindt plaats in opdracht van het Groen Ontwikkelfonds Brabant B.V. (hierna te noemen: GOB).

Het gebied maakt deel uit van het Natuur Netwerk Brabant (NNB), voorheen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Het GOB biedt, namens de Provincie Noord-Brabant (juridisch eigenaar) de betreffende gronden aan per openbare inschrijving.

Via deze inschrijving kunnen gegadigden samen met een plan van aanpak voor de inrichting van de gronden en de aanwending van de gebouwen en het bouwblok, een bieding doen op de marktwaarde (huidige toestand) van het geheel. In de stukken is opgenomen welke subsidie kan worden aangevraagd voor de omvorming naar natuur.

Bij de verkoop van natuurgronden hanteert het GOB het principe van gelijkberechtiging.
Dit betekent dat een ieder die daartoe gekwalificeerd is, een bieding kan doen. Gekwalificeerd wil zeggen dat de inschrijver gecertificeerd natuurbeheerder is of binnen een jaar gecertificeerd is. Meer informatie over wat certificering inhoudt vindt u op www.portaalnatuurenlandschap.nl. Daarnaast is er aan het grondeigendom een aantal voorwaarden verbonden voor wat betreft de inrichting van de gronden en de duurzame instandhouding van de natuurdoelstellingen.

Onder aan de pagina van landelijkvastgoedonline kunt u alle documenten bekijken en downloaden. In de inschrijvingsleidraad worden de voorwaarden voor inschrijving en gunning nader beschreven.

Onder paragraaf 5.3 van de inschrijfleidraad is de volgende passage opgenomen: “Voor particuliere natuurbeheerders is er een Certificering SNL. Deze is sinds juli 2015 ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Part-Ner. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van Part-Ner: www.Part-ner.nl.” Deze passage is niet correct, Stichting Certificering SNL is de enige instelling die bevoegd is te certificeren. Een individuele certificering is mogelijk door u te verbinden aan de werkwijze zoals beschreven in het Kwaliteitshandboek (KHB) van Part-Ner.

Contact
Heeft u behoefte aan meer informatie over dit object of wilt u een bezichtiging plannen?
Neemt u dan contact op met de heer Wieger Kuiken van Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters B.V. via telefoonnummer 0348 – 74 84 00 of via e-mail info@landelijkvastgoedonline.nl. Wij zijn u graag van dienst.

Dit object is verkocht.