Fruitboomgaard met woning op circa 5,9 ha aan de Molenbuurt 3 te De Waal (TEXEL).

Uw eigen te exploiteren boomgaard met woning, eventueel in combinatie met een door u te starten boerencamping? Het kan op Texel! De boomgaard is voor het grootste deel aangeplant met appel-, pruimen en perenbomen en nu nog onderdeel van ‘Fruitbedrijf Molenbuurt’. De boomgaard en woning liggen ten noordwesten van De Waal.
De plattelandswoning met garage en bedrijfsopstallen aan Molenbuurt 5 blijven buiten de verkoop.

De huidige eigenaar wil graag verkopen aan een geïnteresseerde die de boomgaard in stand wil houden en blijft exploiteren. Herplant of aanplant op de open stukken is mogelijk. Ook kunt u op het perceel een boerencamping ontwikkelen. Informeer daarvoor bij de gemeente Texel naar de mogelijkheden.

Kadastraal
Texel M 1117 zw, groot ca. 0.33.84 ha
Texel M 1118 zo, groot ca. 5.57.04 ha
Totaal ca. 5.90.88 ha

Woning
De bungalow is gebouwd in 1959 en heeft een gebruiksoppervlakte van 112 m². De inhoud is 488 m³.
De woning heeft een grote woonkamer (ca. 33 m²) en 4 slaapkamers en beschikt over een eigen aansluiting voor gas, water, elektra en persriool. Ook bent u aangesloten op glasvezel. Een vaste telefoonaansluiting is aanwezig, maar momenteel buiten gebruik.
Er is vermoedelijk asbest aanwezig in de wanden in de gang van de woning (ca. 30 m²) en mogelijk in de oude cv-ruimte (asbestpijp).
Volledige beschrijving beschikbaar (brochure).

Boomgaard
Op dit moment worden er appelen, pruimen en peren gekweekt. De volledige gewasrotatie per opgegeven perceel is beschikbaar. De oppervlakte gemeten maat is 3.5728 ha. De percelen bestaan grotendeels uit zandgrond. De boomgaard is grotendeels voorzien van oude (deels gedateerde) drainage. Een deel van de drainage is vernieuwd.
De percelen zijn ontsloten naar de Molenbuurt.
Er zijn geen gegevens bekend over eventuele verontreiniging.

Bestemming
Voor de percelen gelden Bestemmingsplan ‘Spangerweg 23 / Molenbuurt 5’ en Bestemmingsplan ‘Buitengebied Texel 2013’ met Enkelbestemming: Agrarisch – Oude land met aanduiding Bouwvlak, Erf en Maatvoering wonen: 2.
Daarnaast Dubbelbestemming: Archeologie 2 en 3. Gehele bestemmingsplan beschikbaar (brochure).

Zakelijke rechten/aantekeningen
Er is voor kadastraal perceel M 1118 een aantekening betreffende een kwalitatieve verplichting over het recht van de gemeente Texel tot het mogen aanleggen en in stand houden van een riolering met bijbehorende werken. Het gaat hier om een strook grond ter breedte van ca. 2 m van het perceel van de verkopende partij.

Prijs
€ 1.200.000,- k.k.

Volledige informatie (incl. kaarten en plattegronden) beschikbaar in de uitgebreide brochure.
Verkopende makelaar: Jurjen Nannenga (06-11392926).

Dit object is verkocht.

Wilt u meer weten?

ing. J.E.T. Nannenga RT (Jurjen)
Rentmeester / makelaar
06-11392926
nannenga@interfarms.nl