NVR Next interviewt Wouter Jannink

21 november 2023
In het kader van jonge rentmeesters onder de 35 is onlangs onze collega Wouter Jannink door NVR Next geïnterviewd. Wat drijft deze young professional en waar loopt hij zoal tegenaan?
Afbeelding voor NVR Next interviewt Wouter Jannink

  Kort interview jonge Rentmeesters NVR:

Naam: Wouter Jannink
Leeftijd: 26
Werkzaam bij: Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters B.V.
Kring: Oost
Wordt vrolijk van: bezig zijn met, in of voor het buitengebied
Houdt niet zo van: langdurige besluitvormingen

Hoe ben jij zo het vak ingerold?
Ik ben het vak eigenlijk ingerold via mijn passie voor het buitengebied. Tijdens mijn studie raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het beheer en de ontwikkeling van landelijk gebied. Dat leidde me naar het werk als rentmeester.

Hoe heeft jouw loopbaan er tot op heden uit gezien en hoe zie jouw toekomst eruit?
Ik begon mijn carrière met twee jaar lang ervaring opdoen in het landgoedbeheer in Overijssel. Hier ontwikkelde ik veel kennis en kunde over het beheer van landgoederen en de belangen van diverse belanghebbenden. Momenteel richt ik me voornamelijk op het beheer van particulier grondbezit, waarbij ik met enthousiasme werk aan de uitdagingen en kansen die hierbij komen kijken. Dit doe ik bij Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters B.V. Naast de beheerwerkzaamheden ben ik druk bezig met mijn opleiding tot taxateur, waarmee ik mijn expertise wil vergroten en nog meer waarde kan toevoegen aan het vakgebied. Voor mij ligt de focus in de toekomst voornamelijk op het beheer van particulier grondbezit. Ik geloof sterk in de kracht van duurzaam en verantwoord beheer, en ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan een toekomstbestendig gebruik van deze waardevolle gronden.

Jij zit bij Kring Oost. Is dat gezien jouw kantoor niet heel onlogisch?
Eén van de vestigingen van VLNN is gevestigd in Leur, hierdoor is het eigenlijk heel logisch dat ik bij Kring Oost aangesloten ben. Veel van onze beheerwerkzaamheden bevinden zich namelijk in het oostelijke deel van Nederland. Kring Oost biedt mij de gelegenheid om nauw betrokken te zijn bij de uitdagingen en kansen die specifiek spelen in dit gebied. Bovendien is de NVR een sterke landelijke gemeenschap die verder gaat dan regionale grenzen, waardoor ik kan profiteren van een brede kennisuitwisseling binnen de vereniging.

Volgens vaktermen behoor je tot de young professionals. Wat betekent dat volgens jou?
Voor mij betekent het zijn van een young professional dat ik de frisse energie en nieuwe perspectieven vanuit mijn generatie kan inbrengen in de sector. Het gaat ook om het streven naar innovatie en het aangaan van uitdagingen om het vakgebied verder te brengen.

Waar loop jij als young professional zoal tegenaan?
Als young professional ervaar ik soms de uitdaging om de complexe belangen binnen projecten in goede banen te leiden. Daarnaast probeer ik voortdurend om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en deze te integreren in mijn werk.

Wat is als young professional jouw bijdrage binnen jouw kantoor en binnen de NVR?
Als young professional binnen ons kantoor breng ik een frisse kijk en innovatieve ideeën in.

Mijn werk in één zin
Ik zet me in voor duurzaam beheer en ontwikkeling van landelijk- en cultuurhistorisch vastgoed, met een sterke focus op de belangen van eigenaar en alle andere betrokken partijen.

Dit wil ik mijn mede jonge NVR-genoten meegeven
Blijf nieuwsgierig, durf te vragen, blijf de sector innoveren en deel je passie.