IMG_6628

De echte specialisten in agrarische vastgoedzaken

Interfarms is dé agrarisch vastgoedspecialist van Nederland en richt zich sinds 1997 op de aan- en verkoop van boerderijen, landbouwgrond en productierechten in Nederland en het buitenland. De dienstverlening geldt zowel voor agrarische ondernemers als investeerders. Binnen Nederland wordt Interfarms vertegenwoordigd door een franchisenetwerk van gespecialiseerde makelaarskantoren. VLNN Makelaars maakt daar deel van uit. Zelf en via de franchiseorganisatie hebben wij de nodige agrarische kennis en ervaring voor u ter beschikking. Met Interfarms VLNN Makelaars richten wij ons vooral op het westen en midden van ons land, inclusief het eiland Texel.

Eerst een goed advies, dan de juiste beslissing

Gespecialiseerde makelaars met een brede kijk op de agrarische sector

De agrarische (onroerend goed) markt kenmerkt zich door de vaak veranderende en complexe wet- en regelgeving. Als rentmeesters/makelaars hebben wij een brede kijk op de hele sector. U kunt vertrouwen op een ter zake kundige en doortastende aanpak.

Onze ambitie is het creëren van mogelijkheden en het ondersteunen van de ambities van onze klanten. Bovendien: een van onze makelaars is zelf melkveehouder. Zij spreken de taal van de agrariër en weten als geen ander wat er in de bedrijfstak speelt. Kortom, wij leveren het maatwerk waarop u de juiste beslissingen kunt baseren.

Bemiddeling bij vastgoedtransacties en productierechten

Uitbreiding, verplaatsing, overname of beëindiging van uw bedrijf? Of inbreng in een maatschap? Voor al deze sterk vastgoed gerelateerde zaken staat Interfarms VLNN Makelaars voor u klaar. Wij hebben jarenlange ervaring met advisering en bemiddeling bij aan- en verkoop van boerderijen en landbouwgrond.

Daarnaast bieden wij u een platform voor het kopen en verkopen van productierechten: fosfaatrechten, pluimvee- en varkensrechten, ledenleveringsbewijzen (LLB’s) en betalingsrechten. Naast reguliere (ver)koop, bestaat ook de mogelijkheid voor online inschrijvingen. Dat is een transparant, betrouwbaar biedingsproces met deskundige afwikkeling door Interfarms VLNN Makelaars.

Taxaties: voor bedrijfsovername of financiering

Voor de aankoop, verkoop en financiering van agrarische bedrijven en landbouwgrond begint het met een juiste taxatie. Een betrouwbare waardebepaling is verder belangrijk voor bedrijfsanalyses en het waarderen van duurzame energietoepassingen zoals zonnepanelen, windturbines en biogasinstallaties. Onze makelaars zijn gecertificeerde professionals en hebben jarenlange ervaring met de taxatie van agrarisch vastgoed.

Grond- en pachtzaken

Als (toekomstig) eigenaar van landbouwgrond kunnen er zaken op uw pad komen waarbij u expertise op juridisch, financieel of fiscaal vlak nodig heeft. De makelaars van Interfarms VLNN Makelaars zijn ervaren en deskundig waar het gaat om onteigening, pacht, bestemmingswijzigingen, planschade en overnameconstructies. Ook zijn wij regelmatig betrokken bij financiering van grond. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om (gedeeltelijke) verkoop aan een belegger en het liquide maken van vermogen dat vast zit in landbouwgrond.

Investeringen

Het beleggen in grond biedt kansrijke mogelijkheden. Interfarms VLNN Makelaars kan u hierin uitstekend adviseren en begeleiden zowel in het binnen- en buitenland. In Nederland treffen wij regelmatig agrarische ondernemers aan die grond willen verkopen met behoud van een recht van erfpacht. Mocht u willen investeren in landbouwgrond in Nederland, dan kunnen wij u daarbij helpen. In het buitenland biedt Interfarms interessante investeringsprojecten aan in onder meer Denemarken, Slowakije, Australië en Uruguay. Onze grondige beleggingsanalyse geeft informatie over het directe en indirecte rendement, de actuele en verwachte grond- en pachtprijzen en de lokale fiscale en juridische regels. Onze organisatie werkt uitsluitend in landen waar het kadaster goed functioneert. Zo zijn klanten ervan verzekerd dat de gekochte grond daadwerkelijk correct wordt geregistreerd.

Emigratie

Onze collega’s van Interfarms te Veeningen verzorgen sinds 1997 de emigratiebegeleiding van agrariërs naar het buitenland. In de loop der jaren is er een sterk buitenlands netwerk van Nederlandssprekende vastgoedbegeleiders opgebouwd in meer dan 10 landen. De buitenlandspecialisten kennen de markt, zijn op de hoogte van de fiscale en juridische regels en hebben een groot agrarisch netwerk. Daardoor zijn ze vaak al in een vroeg stadium op de hoogte van het actuele aanbod van boerderijen.

Meld u hier aan voor de Interfarms nieuwsbrief >

Ook bij Interfarms VLNN Makelaars kunt u gebruik maken van ons biedsysteem.

Heeft u een vraag of advies nodig?

Onze medewerkers helpen u graag.

ing. J.E.T. Nannenga RT (Jurjen)
Rentmeester / makelaar
06-11392926
nannenga@interfarms.nl
ing. J.J.H. Oostdam (Jorden)
Rentmeester / makelaar
06-54744233
oostdam@interfarms.nl
A. Gunnink (Alana)
Binnendienstmedewerker
0348-748411
gunnink@interfarms.nl