IMG_4288

Advies

Eerst een goed advies, dan de juiste beslissing

 

Grond- en pachtzaken

Als (toekomstig) eigenaar van landbouwgrond kunnen er zaken op uw pad komen waarbij u expertise op juridisch, financieel of fiscaal vlak nodig heeft. De makelaars van Interfarms VLNN Makelaars zijn ervaren en deskundig waar het gaat om onteigening, pacht, bestemmingswijzigingen, planschade en overnameconstructies. Ook zijn wij regelmatig betrokken bij financiering van grond. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om (gedeeltelijke) verkoop aan een belegger en het liquide maken van vermogen dat vast zit in landbouwgrond.

Investeringen

Het beleggen in grond biedt kansrijke mogelijkheden. Interfarms VLNN Makelaars kan u hierin uitstekend adviseren en begeleiden zowel in het binnen- en buitenland. In Nederland treffen wij regelmatig agrarische ondernemers aan die grond willen verkopen met behoud van een recht van erfpacht. Mocht u willen investeren in landbouwgrond in Nederland, dan kunnen wij u daarbij helpen. In het buitenland biedt Interfarms interessante investeringsprojecten aan in onder meer Denemarken, Slowakije, Australië en Uruguay. Onze grondige beleggingsanalyse geeft informatie over het directe en indirecte rendement, de actuele en verwachte grond- en pachtprijzen en de lokale fiscale en juridische regels. Onze organisatie werkt uitsluitend in landen waar het kadaster goed functioneert. Zo zijn klanten ervan verzekerd dat de gekochte grond daadwerkelijk correct wordt geregistreerd.

Emigratie

Onze collega’s van Interfarms te Veeningen verzorgen sinds 1997 de emigratiebegeleiding van agrariërs naar het buitenland. In de loop der jaren is er een sterk buitenlands netwerk van Nederlandssprekende vastgoedbegeleiders opgebouwd in meer dan 10 landen. De buitenlandspecialisten kennen de markt, zijn op de hoogte van de fiscale en juridische regels en hebben een groot agrarisch netwerk. Daardoor zijn ze vaak al in een vroeg stadium op de hoogte van het actuele aanbod van boerderijen.

Heeft u een vraag of advies nodig?

Wij helpen u graag.

ing. J.E.T. Nannenga RT (Jurjen)
Rentmeester / makelaar
06-11392926
nannenga@interfarms.nl
ing. J.J.H. Oostdam (Jorden)
Rentmeester / makelaar
06-54744233
oostdam@interfarms.nl